Flexibele kinderopvang

Ik heb zelf ervaren hoe fijn het is als de opvang zich flexibel opstelt. Zelf wil ik hier een stapje verder ingaan omdat ook de harde werkers in (bijv.) de zorg het vertrouwen van een flexibele kinderopvang verdienen. Flexibel is natuurlijk op een aantal manieren in te vullen, daarom hieronder mijn visie op flexibiliteit.


Je kunt aangeven op welke dagen je mogelijk opvang nodig hebt (bijvoorbeeld van maandag tot en met donderdag) en een maand of week van tevoren laat je weten welke dagen en tijden het worden. 

 

In de avond kook ik het eten voor mijn kindjes en jou kindje mag altijd mee-eten, er is altijd genoeg. Ook als je zelf om half zes komt, maar het gewoon prettig vindt dat je kindje al gegeten heeft. Of als je in de file staat of je oponthoud op je werk hebt is 1 telefoontje voldoende. 

 

Ook in de hele vroeg ochtend is je kindje welkom. Wij staan zelf om half zes op, als je kindje nog eerder komt dan zet ik mijn wekker eerder. 

 

De flexibele kinderopvang is doordeweeks, het weekend hou ik voor ons gezin en eventueel hoge nood voor de opvangkindjes (dus geen vaste afspraken). Mocht het een keer zo zijn dat je kindje in het weekend bij mij is, dan draait hij of zij gewoon lekker mee in het gezinsleven. Boodschappen doen en 's middags even naar het bos of strand. De activiteiten en thema's van KIKI draaien van maandag tot en met vrijdag.