VVE programma "kiki de beer"

"Hi, ik ben KIKI! Ik speel een belangrijke rol in het programma en ben vaak een veilig, vertrouwd vriendje voor uw kind"

 

Wat is KIKI? 

Veelzijdige ontwikkelingskansen programma voor pedagogisch werkers in de opvang. De thema’s zijn zo geschreven dat de beer interactie uitlokt, kinderen uitdaagt en als intermediair tussen het kind en de pedagogisch werker kan worden gebruikt.

 

Een programma voor ontwikkelingsstimulering, is dat wel nodig?

Kinderen ontwikkelen zich toch zelf in hun eigen tempo? Precies! Het enige wat wij hoeven te doen is heel goed kijken naar kinderen, hun ontwikkeling volgen en, als het even kan, iets extra’s aanbieden. Omdat kinderen alles in zich hebben dat nodig is voor hun ontwikkeling. En om pedagogisch werkers te helpen om nog sensitiever, actiever en creatiever te worden zodat ze ontwikkelkansen gaan zien, benutten en creëren. Bij de trainingen leren wij heel goed te kijken naar wat een kind al kan en elk kind individueel uit te dagen om steeds een stapje verder te gaan in zijn persoonlijke ontwikkeling. 

 

Meer informatie? Kijk op hun website: www.kiki-s.nl

 

KIKI bij mij in de opvang. 

Elke maand ontvang ik een nieuw thema waarbij verschillende kaarten, spellen en activiteiten horen die we kunnen doen. Alles is bedacht voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar, dus ieder kind kan meedoen. In de opvang heeft KIKI haar eigen plekje; een thematafel die iedere keer weer verandert. De thematafel is het huis van KIKI en daarbij liggen allerlei spulletjes die met het thema te maken hebben (zie foto). De kinderen worden uitgedaagd tot spelen, tot vragen en tot interactie. KIKI is leuk, vertrouwd en een goede vriend! Raakt een kind heel erg gehecht aan de beer KIKI? Dan mag KIKI best eens mee naar huis. Voor mij is het programma KIKI een leidraad voor thema's en een grote inspiratiebron voor activiteiten. Ik vind het ook echt leuk om ermee te werken en zorgen op die manier ook voor begeleiding in de taalontwikkeling. Heb je vragen hierover? Bel of mail gerust!